Reus Viu el Vi 2023 torna el cap de setmana del 2 al 4 de juny
La 13a fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Reus oferirà al visitant la possibilitat de triar entre més de 200 referències de vins, caves i vermuts

L’espai de La Llotja de la Cambra de Comerç de Reus va acollir aquest dijous la 13a edició de la ‘Reus Viu el Vi’, la fira de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra. En aquesta ocasió hi participaran 25 cellers que representen als diversos consells reguladors: la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Tarragona i la DO Terra Alta. També hi haurà cellers de referència de la DO Cava i les vuit marques del Vermut de Reus representades en un espai temàtic i monogràfic. En total els assistents podran triar entre més de 200 referències representatives dels millors vins del territori.
Cal recordar que l’any passat, i després del parèntesi obligat per la pandèmia, la fira va arribar a màxims històrics d’assistència. En concret es van superar els 100.000 tastos servits i es van despatxar més de 13.000 copes.
La 4a Mostra del Vermut
En paral·lel a la ‘Reus Viu el Vi’, la fira mantindrà la seva vinculació amb el món del vermut amb la degustació de Vermut de Reus que es realitzarà el dissabte i el diumenge al matí, de 12 a 14.30 h. L’espai de promoció de la Marca Vermut de Reus estarà gestionat per l’Agencia Reus Promoció.
Caves Ferret, el celler convidat
Com és tradicional la fira convida a un celler forà per poder presentar, d’aquesta manera, una tipologia de vins i/o caves diferents a la del territori. En aquesta ocasió comptarem amb la participació de Caves Ferret, de Guardiola de Font-rubí, a l’Alt Penedès. Un celler familiar, de llarga tradició, que oferirà al visitant la possibilitat de tastar els seus caves i vins, un exemple de producte de qualitat per a un públic exigent i exclusiu. Ferret treballa sota el paraigua de la DO Penedès.
La inauguració
La inauguració de la fira es realitzarà el divendres 2 de juny, a les 19.30 h, i serà protagonitzada pel rector de la URV, Josep Pallarès. D’aquesta manera l’organització vol subratllar la tradicional col·laboració que la Universitat va mantenir en els orígens de la fira on la facultat d’enologia mostrava, al mateix certamen, la seva activitat.
La geganta Arlet, element convidat
Com és tradicional la inauguració de la fira comptarà amb un element festiu convidat. En aquesta ocasió s’ha apostat per la geganta Arlet, de la colla local dels Alegre. D’aquesta manera l’organització vol sumar-se a la iniciativa de la colla d’impulsar un nou element, La Somera, per la qual n’estan realitzant una campanya de finançament durant aquests darrers mesos.
cellers, fires, gastronomia, tasts, vins